Blog

Nationaal Park Krka Watervallen

Geschreven op 09-10-2020 17:12 door Ivo

Op zo´n 15 minuten landinwaarts rijden vanaf Sibenik ligt Nationaal Park Krka.
Nationaal Park Krka ligt in de provincie Šibenik-Knin en beslaat een totale oppervlakte van 109 km² van de rivieren Krka en de de rivier Čikola.


 


Het nationale park is een uitgestrekt en grotendeels ongewijzigd gebied.


De rivier de Krka 72,5 km is zo’n lang, waarmee het de 22e langste rivier van Kroatië is. Het ontspringt in de uitlopers van het Dinara-gebergte, 2,5 km ten noordoosten van Knin. Met zijn zeven watervallen en een totale hoogtedaling van 242 m is de Krka echt de moeite waard om een keer te bezoeken.


In 1971 werd het idee gebracht om er een Nationaal Park van te maken. Op 24 januari 1985 riep het parlement van de Socialistische Republiek Kroatië het gebied uit dat 142 km² beslaat, van de vroege Kroatische forten Trošenj en Nečven tot de Šibenik-brug, inclusief 3,5 km van de loop van de Čikola-rivier, een nationaal park.


Wat zo fascinerend is aan deze meren, grotten en watervallen (afgezien van ongelooflijke natuurlijke schoonheid) is dat ze worden gevormd uit calciumcarbonaat of kalksteen, dat travertijn wordt dat slechts ongeveer 1 cm per jaar groeit.


In het park kan je o.a. een boottocht maken, fietsen huren en natuurlijk kan je wandelen over de paden. De prijzen lopen ongeveer van 100 kn per persoon buiten het seizoen tot 200 kn in de zomermaanden.


Al met al zeker een bezoek waard !!!!Get in touch


Heb je een vraag, of opmerking ergens over? Laat dan je naam, e-mailadres en/of telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook volgen op de onderstaande sociale media. Tot ziens bij 24Tripper!