Blog

Hum: Het kleinste stadje ter wereld en het pittoreske Kotli

Geschreven op 03-05-2020 13:52 door Edwin Jakelic

Wanneer je in Istrië op vakantie bent, ga er dan eens een keer op uit en breng een bezoek aan Hum en Kotli.
Hum


Hum is volgens het Guinness book of records de kleinste stad ter wereld met 17 inwoners, 14 huizen en is goed te combineren met de naastgelegen watervallen van Kotli. 


Hum ligt midden in Istrië in de gemeente Buzet en is in 2012 volledig gerenoveerd omdat veel huizen er slecht aan toe waren. Het stadje ligt op een hoogte van 400 meter. Alleen de weg ernaartoe is al de moeite waard om deze plaats een keer te bezoeken; kronkelende wegen, nostalgische huizen en authentieke dorpjes kun je onderweg verwachten.


Bij een bezoek aan dit dorpje hoef je niet te veel verwachten. Je bent het hele dorp al in een half uurtje uitgelopen. Toch is het zeker wel de moeite om het een keer te zien.


Wat is er te zien in Hum ? 


Kotli


Het pittoreske Kotli is een plaats in de gemeente Buzet in Istrië. Ooit was Kotli het belangrijkste economische dorp van het Hum-gebied met onderandere bekende molenaars en kleermakers. Tot 1964 zijn de watermolens gebruikt en ze zijn tot op de dag van vandaag volledig intact gebleven. Door de vervallen huisjes, de oude watermolen en de ligging van Kotli keer je terug in de tijd. Kotli ligt op zo’n 10 minuten rijden van Hum en is daarom goed te combineren. In de zomer is de rivier zo goed als droog.


Neem een vlucht uit de drukke kustplaatsen en pak eens de auto voor een bezoek aan deze 2 fantastische plaatsjes.

Get in touch


Heb je een vraag, of opmerking ergens over? Laat dan je naam, e-mailadres en/of telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook volgen op de onderstaande sociale media. Tot ziens bij 24Tripper!