Schepen


Vraag: Hoe zien de schepen eruit?


Al onze schepen zijn motorschepen gemaakt van hout of staal. Vaartuigen zijn verschillende maten en vormen en categorieën. Sommige van de schepen in de vloot zijn meer dan honderd jaar oud, maar zijn bij talloze gelegenheden gereconstrueerd en afgestemd op het toerisme, zoals in het verleden sommige zijn gebruikt om vracht te vervoeren. De meeste stalen / ijzeren schepen zijn gloednieuw en zijn zeer recent gebouwd. Hier is een beschrijving van ons schip per categorie:


DELUXE SUPERIOR


Deluxe Superior is een nieuwe klasse van nieuwe en grotere schepen van Katarina Line, de beste schepen die bestaan ​​aan de Adriatische Zee en zijn gebouwd met hoogwaardige materialen van massief hout, glas, marmer, roestvrij staal en vergelijkbare materialen. Minimaal 47 meter lang, nieuw gebouwd of gerenoveerd na 2016, met bubbelbaden en ruime, prachtig ontworpen, van airconditioning voorziene en-suite hutten met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden, 15 tot 20 meter groot. Hutten zijn uitgerust met kledingkasten, kluis, haardroger, toiletartikelen, badjas, slippers etc. Vanaf 2018 zijn alle deluxe en deluxe superior schepen voorzien van een externe defibrillator (AED) voor noodgevallen. Inbegrepen services: luchthaven transfers, ontbijtbuffet en viergangen lunches, borrelen met lunch, Captain’s diner met livemuziek, diner in een typisch Kroatische setting, sightseeing, Engels sprekende tourmanager, verschillende entreegelden, verschillende proeverijen, toeristenbelasting en havengelden , bagageafhandeling, dagelijkse kajuitservice, de hele dag door thee en koffie, een liter water per persoon per dag. Gratis WiFi.


DELUXEDeluxe schepen zijn moderne en ultramoderne schepen met een lengte van 42 tot 47 meter. Ruim zonneterras met een bubbelbad en ligstoelen om te genieten van het prachtige Adriatische landschap. Deluxe schepen zijn voorzien van ruime, weelderig ontworpen, van airconditioning voorziene en-suite hutten met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden, een kluisje, toiletartikelen, een haardroger, een kast en een kledingkast. De hutten zijn 12 tot 17 m² groot. Vanaf 2018 beschikken alle deluxe en deluxe superior schepen over een externe defibrillator (AED) voor noodgevallen. Inbegrepen diensten: luchthaven transfers, ontbijtbuffet en viergangen lunches, borrelen met lunch, Captain’s diner met livemuziek, extra diner in een typisch Kroatische setting, sightseeing, Engels sprekende tourmanager, verschillende entreegelden, verschillende proeverijen, toeristenbelasting en haven vergoedingen, bagageafhandeling, dagelijkse kajuitservice, thee en koffie de hele dag, een liter water per persoon per dag. Gratis WiFi.


PREMIUM SUPERIORPremium superieure schepen zijn recent gebouwde mini-deluxe schepen met vergelijkbaar comfort, maar zijn kleiner in omvang – 38 tot 41 meter lang. Hutten met airconditioning zijn 8 tot 14 m² groot met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden, een haardroger en een kluisje. Inbegrepen diensten: ontbijtbuffet, lunches met 3 gangen, Captain’s diner, Engels sprekende tourmanager aan boord, drie rondleidingen, dagelijkse kajuitservice, frisse handdoeken en beddengoed voor het midden van de week, bagageafhandeling, olijfolie en wijnproeven aan boord , ’s middags thee en koffie, een liter water per persoon per dag. Gratis WiFi.


PREMIUM


Premium schepen met stalen romp met een moderne, traditionele uitstraling bieden accommodatie in ruime, cabines met airconditioning, tweepersoonsbed of twee aparte bedden, een haardroger en een kluisje. Schepen zijn van 29 tot 35 meter lang met hutten van 8 tot 14 m² groot. Inbegrepen diensten: ontbijtbuffet, driegangenlunches, Captain’s diner, Engels sprekende tourmanager aan boord (behalve op KL1 en KL5), een rondleiding, dagelijkse kajuitservice, frisse handdoeken en beddengoed voor het midden van de week, bagageafhandeling, olijfolie en wijnproeverijen aan boord, ’s middags thee en koffie, een liter water per persoon per dag. Gratis WiFi. TRADITIONELE ENSUITE Houten schepen, hutten met eigen douche / toilet, meestal stapelbedden, salon met airconditioning. Inbegrepen diensten: Continentaal ontbijt, driegangenlunches, dagelijks een liter water per persoon. Gratis WiFi. TRADITIONELE Houten schepen, hutten met wastafel en stapelbedden. Gedeelde douches / toiletten, salon met airconditioning, hutten hebben geen airco. Inbegrepen diensten: Continentaal ontbijt, driegangenlunches, dagelijks een liter water per persoon. Gratis WiFi. Al onze schepen zijn lid van het Kroatische scheepsregister en zijn onderworpen aan de regels, inspectie en certificering http://crs.hr).


Vraag: Hoeveel bemanningsleden werken op een schip?


Afhankelijk van de grootte hebben schepen ongeveer vijf bemanningsleden en meestal zijn dit de kapitein, de kok, de kelner en 2 matrozen. De grotere schepen hebben tot 9 bemanningsleden (2 kelners, kamermeisje).


Vraag: Hoe communiceren we met de bemanning?


Ten minste één bemanningslid kan in het Engels communiceren. U wordt voorgesteld aan al uw bemanningsleden wanneer u op een schip aankomt tijdens uw welkomsttoespraak van vertegenwoordigers van de Katarina-lijn. Op de meeste gegarandeerde vertrekken van de Katarina-lijn zijn er ook vertegenwoordigers van de Katarina-lijn aan boord (behalve Kl1, Kl5). In sommige gevallen is er ook een Katarina Line-tourmanager aan boord.


Vraag: Kan ik ervoor kiezen om op een specifiek schip te zijn?


Als u de wens hebt om op een specifiek schip uit onze vloot te zijn (foto’s en beschrijvingen zijn te zien op onze webpagina), vragen wij u vriendelijk om uw wens kenbaar te maken bij het maken van een reservering. We zullen proberen u op een specifiek schip te ontvangen, hoewel we de naam van het vaartuig niet volledig kunnen garanderen vanwege mogelijke groepsreserveringen.


Vraag: Hoe vaak schepen hun zeilen gebruiken?


Hoewel we ze zeilschepen noemen, varen schepen meestal op een motor om een ​​bepaalde route uit te voeren en zeilen trekken ten minste één keer per week op, afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd er rekening mee dat alle nieuwere stalen schepen niet eens over masten en zeilen beschikken.


Vraag: In welke scheepscategorie zijn hot tub / jacuzzi?


Alleen schepen in deluxe superior en deluxe categorie.


Vraag: Welke categorie moet ik kiezen?


Voor degenen die wat meer privacy en comfort zoeken, moeten ze kiezen voor Deluxe Superior, Deluxe (alle kosten zijn inbegrepen in de prijs, behalve fooien). Premium Superior of Premium categorie schepen. Traditionele / traditionele Ensuite schepen zijn meer bedoeld voor jongeren, vriendengroepen of andere belangengroepen zoals alpinisten, fietsers en dergelijke die het niet erg vinden om een ​​kleine ruimte en badkamers te delen gedurende 7 dagen. Traditionele Ensuite en traditionele schepen hebben geen hutten met airconditioning en hutten zijn meestal stapelbedden.
Vraag: Hoeveel mensen zijn er per schip?


Het aantal personen op een boot varieert van 20 tot 40, afhankelijk van de grootte van het vaartuig.


Vraag: Wat voor medepassagiers moet ik verwachten op een schip?


Onze passagiers hebben een andere leeftijd en nationaliteit, hoewel gasten uit het Engelstalige gebied overheersen. Op traditionele Ensuite en traditionele categorie schepen overheersen jongere passagiers zoals backpackers, terwijl op andere categorie schepen we een mix van verschillende leeftijdsgroepen, paren en groepen vrienden hebben. Als u wilt worden ondergebracht op schepen met overheersende leeftijd of nationaliteit, verzoeken wij u vriendelijk om dit tijdens het reserveren te vermelden. We proberen passagiers op schepen te groeperen op basis van een specifieke demografie, maar dat is niet altijd mogelijk.


Vraag: Wat is de gemiddelde leeftijd van passagiers op cruises op de Katarina Line?


Op alle Katarina Line-cruises is er een mix van leeftijden en nationaliteiten, behalve op Young & Fun cruise, waar de leeftijdsgrens van 18 – 29 jaar oud is.
Vraag: Worden alle schepen partijgeschoten?


Nee, alleen specifieke Young & Fun-cruises worden uitgevoerd door een feestschip – er is een cruise ontworpen voor jongere reizigers die willen feesten en veel plezier hebben tijdens een zeiltocht. Andere schepen die regelmatig vertrekken, hebben geen feestroute en er is een mix van leeftijden en nationaliteiten op hen. Soms worden echter partijen in de bezochte havens bezocht (aangezien de meeste schepen vergelijkbare bestemmingen bezoeken) en kan het geluid van andere schepen niet worden vermeden.


WATER Hoewel het leidingwater aan boord van goede kwaliteit is, raden we je aan om het aan boord of ergens op je route te drinken. 1 liter flessenwater wordt elke dag voor u verstrekt; er zijn nog meer flessen te koop op het schip.


ELEKTRICITEITSDOZEN Overal in Kroatië worden standaard Europese stopcontacten gebruikt (Type F) – 2 pins, geaard, 16 A, 220 V. Socket is compatibel met de plugtypes C, E & F.
BAGAGE


Haven van Dubrovnik: De dichtstbijzijnde bagage-opslag is de Travel Corner (Obala Stjepana Radića 40). De tarieven zijn: 40 kuna per dag en 150 kuna per week (per uur: eerste 2 uur 10 kuna, elk volgende 4 kuna per uur per tas, max 40 Kuna per dag).


Haven van Split: Bagage-opslag bevindt zich aan de overkant van de havenlijn, waar schepen worden aangemeerd. 20 m vooruit (rechts, vanaf de boten) vanaf het postkantoor (op een halve afstand van het postkantoor naar het busstation) = 15 KN per tas (per dag). 


Haven van Opatija: In het geval van overmatige bagage, vraag onze vertegenwoordiger van de Katarina-lijn bij aankomst om u extra informatie te geven over mogelijke opslag (kluisjes voor busstations of iets dergelijks).
BETALINGEN OP DE PLEK:


Hoewel Kroatië in juli 2013 tot de EU is toegetreden, is de Kroatische Kuna de belangrijkste valuta die wordt geaccepteerd. Waar mogelijk; wissel uw geld in een bank of haal geld op bij een geldautomaat. Drankjes kunnen worden betaald in EUR of KN, maar alle extra diensten zoals transfers, excursies en accommodatie moeten worden betaald in lokale valuta KUNA. De meeste grote steden en eilanden in Kroatië zoals Opatija, Dubrovnik, Split enz. Hebben geldautomaten die verbonden zijn met internationale netwerken; in kleinere steden zijn mogelijk echter geen ATM-faciliteiten beschikbaar. Creditcards zoals Visa en MasterCard worden algemeen erkend en worden geaccepteerd in de meeste toeristische gebieden; Het is echter altijd een goed idee om een ​​klein bedrag in contanten te hebben als u buiten de gebaande paden reist.


LUCHT- EN ZEETEMPERATUUR: 


De gemiddelde temperatuur van het zeewater in juli en augustus is 24,5 ° C en het temperatuurgemiddelde in juli en augustus is 28 ° C. Zorg ervoor dat je wat kleding meeneemt voor mogelijk koelere avonden (bijvoorbeeld een sportfit, windjack of iets dergelijks) voor het vertrek van de lente en de herfst.