Blog

De mooiste stranden in Split

Geschreven op 22-06-2019 14:16 door Ivo

De Adriatische kust heeft vele prachtige stranden en rond de hoofdstad van Dalmatie, Split, zijn er vele waar je een verfrissende duik kunt nemen op een warme zomerdag. .


Ben je in Split, ontdek dan eens de volgende stranden:


1. Bačvice


De populairste plaats om het favoriete en traditionele zomerbalspel te spelen – picigin, is het Bačvice strand. Als u op zoek bent naar nieuwe mensen, moet dit uw eerste bestemming zijn. Bačvice  ligt op slechts op 1 km afstand van het centrum van Split. Het strand van Bačvice wordt omringd door vele bars en clubs en is ook een van de drukste nachtbestemmingen voor jongeren.
2. Ovčice


Een ander druk strand met een prachtige zee en grote rotsen is het strand van Ovčice. Naast het strand van Bačvice, is deze plek, mist je de drukte aankan, absoluut een aanrader


3. Žnjan


Een grote parkeerplaats maakt dit strand zo populair bij families. Het strand heeft het afgelopen jaar een make-over doorgemaakt en is mede daardoor een idelae plek om een bezoek aan het strand te combineren met een hapje en een drankje.


4. Kaštelet (Obojena)


Op slechts 20 minuten van het centrum van Split, omringt door de Marjan heuvel, ligt Kaštelet, een kiezel- en zandstrand met een uiterst heldere blauwe zee. Dit is tevens een favoriete plek voor lokale jongeren vanwege de muziek en cafés. Het strand is genoemd naar een populair café genaamd Obojena svjetlost.5. Kašjuni


Iets verder gelegen van Kaštelet, op het schiereiland Marjan, is Kašjuni een strand waar je makkelijk naartoe kunt wandelen. Het strand is ook te bereiken met de auto of bus nr. 12 vanaf het centrum van Split. Dit strand is ideaal vanwege de combinatie tussen zee, natuur en cultuur. Mocht je een fan zijn, dan is er ook nog een naaktstrand om de hoek.


6. Bene


Ook dit strand ligt aan de Marjan heuvel en is makkelijk te bereiken met bus nr. 12. Het strand is populair bij gezinnen met kinderen vanwege de speeltuin, de tennisbaan en een open fitnessruimte, douches en een nabijgelegen restaurant, evenals de mogelijkheid om heerlijk koel in de schaduw van grote dennenbomen te vertoeven.


7. Trstenik


Dit kiezelstrand ligt dicht bij een hotel. Er zijn wel cafés te vinden, maar je kunt zeggen dat het een rustiger strand is dan Bačvice of Žnjan Als je op zoek bent naar een heldere blauwe zee en een beetje stilte, dan is dit de plek.


Get in touch


Heb je een vraag, of opmerking ergens over? Laat dan je naam, e-mailadres en/of telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook volgen op de onderstaande sociale media. Tot ziens bij 24Tripper!