Startpagina » Cruises » Nature & Culture

Nature & CultureDuur
Tijdstippen
Dagen
  • Duur:
  • Tijdstippen:
  • Dagen:Informatie
Extra's
Excursies
Uitbreiding
Betaalcondities
Beschikbaarheid


Wekelijks vertrek vanuit Split: Split – Primošten / Rogoznica – Krka-watervallen (Skradin) / Šibenik / Vodice – Kornati / Sali – Zadar – Zlarin – Trogir – Split

Legende: B – ontbijt, L – lunch, D – diner, CD-captain`s diner

Zaterdag SPLIT – ROGOZNICA (L)

13.00 uur is onze vertrektijd vanuit de haven van Split. De lunch wordt onderweg geserveerd, gevolgd door een stop in een rustige baai (bekend bij de kapitein!) Voor een middag zwemmen. Overnachting in Rogoznica – een klein dorp met veel restaurants en kleine cafés. Probeer de beroemde Babic-wijn die lokaal wordt gemaakt.

Zondag ROGOZNICA – KRKA WATERFALLS (SKRADIN) – ŠIBENIK – VODICE (B, L)

Tijdens het ontbijt vervolgen we onze reis richting de watervallen van Krka. U zult de schoonheid van het nationale park Krka en de kleine toegangspoort van Skradin ontdekken, waar de flora en fauna uitzonderlijk zijn. Lunch aan boord met een spectaculair uitzicht op de Krka-kloof terwijl we langs Šibenik passeren. Vrije middag met optionele sightseeing van deze historische stad. Boven het stadscentrum is er een kasteel en tal van historische gebouwen met Foscolo Palace, een perfect voorbeeld van gotische stijl, terwijl de kerk van St. Lawrence in barokstijl is. Onze overnachting is in de populaire badplaats Vodice, die in het hoogseizoen levendig is. Veel lokale restaurants en cafés hebben mooie terrassen met uitzicht op zee. Geniet hiervan of maak een wandeling langs de prachtige stranden van deze typisch Dalmatische stad.

Maandag VODICE – KORNATI – SALI (B, L)

Vandaag bezoeken we het Kornati National Park, dat eigenlijk uit 100 eilanden en riffen bestaat. Dit is echt iets opmerkelijks om te zien, omdat inhammen op sommige eilanden steil afdalen in de zee, op sommige plaatsen honderd meter diep, en zijn vlijmscherp. (Kornati-toegangsprijs ter plaatse te betalen, ongeveer 10 EUR per persoon). De eilanden zijn rijk aan vis en culturele en historische overblijfselen. Er zijn ruïnes van het oude Ilyrische fort, Romeinse villa’s, de oude christelijke kerk van St. Mary en middeleeuwse forten en nederzettingen tussen deze eilanden. Overnachting is in Sali op Long Island (Dugi Otok in het Kroatisch).

Dinsdag SALI – ZADAR (B, L)

Onze ochtend is gereserveerd om te zwemmen. In de middag vertrekken we naar Zadar waar we de nacht doorbrengen in de haven. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding door de stad (inbegrepen op Premium Superior- en Premium-schepen) met een Engels sprekende gids. Zadar was eeuwenlang belangrijk als de metropool Dalmatië, en vandaag is het het centrum van de regio. Het is een stad geweest die rijk is aan monumentaal erfgoed van wereldbelang en de meest bezochte sites zijn het Romeinse forum dat dateert uit de 1e eeuw na Christus, de kerk van St. Donatus uit de 9e eeuw na Christus – de beroemdste middeleeuwse basiliek en het symbool van de stad, de machtige stadsmuren met de representatieve haven- en landpoorten uit de 16e eeuw na Christus. Ook talloze glorieuze paleizen en villa’s. Er zijn veel uitstekende restaurants in het centrum en aan het water. Van historische plaatsen tot de hedendaagse, mis een bezoek aan het beroemde Zadar Zeeorgel en de ‘The Greeting to the Sun’-lichtinstallatie niet, beide zijn spectaculair. Overnachting in Zadar.

Woensdag ZADAR – ZLARIN (B, L, CD)

Vandaag gaan we terug en reizen we zuidwaarts langs de Dalmatische kust. Er is een zwemstop in een van de prachtige baaien. Met slechts honderden permanente inwoners in de winter, verwelkomt Zlarin in de zomer ongeveer 3.000 op dit mooie autovrije eiland. Koraalkwekerijen dateren uit de 15e eeuw en genieten van een langzame opleving. Mogelijk ziet u koraalartikelen te koop bij lokale ambachtslieden. Captain’s diner is inbegrepen op Premium Superior- en Premium-schepen. Overnachting in een dorp op het kleine eiland Zlarin in de archipel van Šibenik.

Donderdag ZLARIN – TROGIR (B, L)

We vertrekken na het ontbijt met een zwemstop in een van de rustige baaien. Bezoekers geven hier vaak commentaar op de bijzonder heldere zee. Na de lunch varen we naar de oude Dalmatische stad Trogir (hier is Grieks reliëf uit de 4e eeuw gevonden). Trogir wordt soms aangeduid als “miniatuur Venetië” of een “mini-Dubrovnik” vanwege zijn oude muren, of een drijvend museumstadje – omdat het een meesterlijke architectuur heeft, waaronder enkele prachtige Venetiaanse paleizen. Doe mee met onze optionele rondleiding door Trogir (inbegrepen op Premium Superior-schip) met een Engels sprekende gids. De oude stad is een UNESCO-erfgoedsite en er is een grote keuze aan bars en restaurants. Overnachting in Trogir.

Vrijdag TROGIR – SPLIT (B, L)

Dit is een serieuze zwemdag voor degenen die dat leuk vinden terwijl we terugreizen naar de Split Riviera! We stoppen in een van de baaien op het eiland Čiovo (verbonden met Trogir via een brug). In de middag gaan we verder naar de laatste aanloophaven, terwijl we genieten van het fantastische uitzicht op de kustlijn en eilanden van Split Riviera. Doe mee met onze optionele rondleiding door Split (inbegrepen op Premium Superior-schip) met een Engels sprekende gids. Split is een monumentale stad die onder bescherming van UNESCO staat en waar iedereen van kan genieten, zowel bewoners als bezoekers, want het staat op de werelderfgoedlijst. Hier zijn er voorbeelden van Romeinse architectuur in overvloed – van bijzonder belang is het paleis van Diocletianus, gebouwd door de Romeinse keizer als zijn bejaardentehuis. Geniet van de avond door de delen van het paleis en langs de beroemde waterkant van Split. Overnachting in Split.

Zaterdag SPLIT (B)

Vroeg ontbijt en dan is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en al je nieuwe vrienden. Graag tot weerziens aan boord!